Slik startet det hele…

 

Året er 1972…En søndagskveld satt jeg og leste i gamle lokalaviser fra Gjøvik. Jeg merket meg en annonse: Norsk Film A.S  søkte etter en 15-år gammel gutt fra distriktet som skulle spille hovedrollen i en norsk spillefilm.  Jeg søkte på rollen og kom til et langt intervju, deretter var det fotografering i alle mulige vinkler. Etterpå fikk jeg tildelt et manus på sju sider som skulle læres før prøvefilmingen om tre-fire dager.  Det var lite regissøren hadde å utsette på mine skuespillerprestasjoner. Alt bare klaffet for meg der og da. Dessverre ble det ikke meg som fikk rollen, men jeg fikk være med på noe nytt, spennende og morsomt.  En stor opplevelse som førte meg til en ny drøm…

 

Det skjedde ikke noe med filmdrømmene mine på mange år. I 1996 fikk jeg en telefon fra Norsk Film. De ville gjerne ha meg med i Hollywood-filmen ”Tashunga” som statist. Jeg var med i over en uke og fikk møte stjerner som James Caan og Burt Young. Det gav meg et håp om at kanskje en vakker dag… En dag kom det to fra Underholdningsavdelingen i NRK og lurte på om jeg ville være med i en ny NRK- serie som statist, uten replikker.  De skulle gå i gang med serien ”Hjerte til hjerte” med Linn Skåber.  Det var ikke snakk om mange opptaksdager.  Da opptakene var ferdige, hadde statistrollen min blitt utvidet underveis og omfattet både replikker og et sangnummer i et bryllup.  Dette var bare begynnelsen… Da Underholdningsavdelingen skulle i gang med oppfølgeren, fikk jeg fornyet tillit.  Det var en ære å bli spurt igjen.  Jeg har også fått prøvd meg som skuespiller i radioens Norgesglasset. Med smurfestemme har jeg spilt både insekt og istapp. Lista er lengre…

Det er spesielt to personer jeg vil takke for at min skuespillerdrøm gjennom førti år gikk i oppfyllelse; Linn Skåber og Marit Åslein. De så meg, de hadde tro på meg og de ønsket å gjøre noe for meg.

Jeg vil også takke NRKs Underholdningsavdeling for deres velvilje til å ha meg med i sine produksjoner.

CV

Tormod Hilmen, født 30/06/56.
Mobil 95 91 68 71.

År Tittel Beskrivelse
2013 Kvelden før Kvelden NRK, Julespill s.m Bjarte Tjøstheim fra Radioresepsjonen.
2013 Lindmo NRK, avsluttet programmetsom “programleder”,
2012 Popstokk NRK, Program #2
2011 TV-Aksjonen Sketsj for TV-aksjonen 2011, NRK, m/ Jon Almås fra Nytt på nytt. Har masse replikker.
2012 Erobreren NRK. Rolle: Ansatt i Underholdningsavdelingen,
2011 Småbyliv NRK, m/Robert Stoltenberg, er med i hans ”menighet”.
2011 Schmokk NRK, Episode #6.
2008 God Morgen Norge TV2, gjest i God morgen Norge. 10-12 minutter, direktesending.
2010 TV-Aksjonen Promotering for TV-aksjonen 2010, NRK, m/ Bye og Rønning m.fl.
2009 Hjerte til Hjerte Spelet, NRK, sesong 2, er med i hele serien, 9 episoder.
2007 Hjerte til Hjerte NRK, Sesong 1 – episode 5 og 8.
1996 Tashunga Warner Brothers-produksjon med James
Caan, Burt Young.
Diverse Diverse
  • Rolle som alkoholiker m/replikker, 2014, Noroff
  • Rolle som far i en kortfilm om urent vann, 2014,Noroff.
  • Diverse småtrailere for Forbrukerinspektørene, NRK.

 

Personer jeg har møtt:

Frank Sinatra, Liza Minnelli, Peter O`Toole, Audrey Hepburn, Gregory Peck, Roger Moore, James Caan, Meryl Streep, Robert Mitchum, Bing Crosby, Woody Allen , Mia Farrow, Danny de Vito, Rudolf Nurejev, Yves Montand, Burl Ives, Derrick, Sammy Davis jr., Cher, Geràrd Depardeieu, Shirley MacLaine, Daniel Auteuil, Burt Young, Ernest Borgnine, Michael Douglas, Michael Palin, Julie Andrews, Vanessa Redgrave, John Cleese etc.

De tre tenorer, Jerry Lee Lewis, Shirley Bassey, Dionne Warwick, Johnny Cash, Chuck Berry, Cliff Richard, Elton John, Eric Clapton, Frank Zappa, Diana Ross, Lou Reed, Viktor Borge, Carl Perkins, Bobby Bare, Charley Pride, Ella Fitzgerald, Oscar Peterson, Leonard Bernstein, Eartha Kitt, Art Garfunkel etc.

Jimmy Carter, Vigdis Finnbogadottir, John Le Carre

 

Galleri

 

skuespiller1
skuespiller2
skuespiller3
skuespiller4